• помине (гл.) некој (зам.)
 • помине (гл.) тој (зам.)
 • помине (гл.) таа (зам.)
 • помине (гл.) сиот (зам.)
 • помине (гл.) секаков (зам.)
 • помине (гл.) сите (зам.)
 • помине (гл.) ваа (зам.)
 • помине (гл.) го (зам.)
 • помине (гл.) еден (зам.)
 • помине (гл.) кој (зам.)
 • помине (гл.) нив (зам.)
 • помине (гл.) никој (зам.)
 • помине (гл.) ова (зам.)
 • помине (гл.) оваа (зам.)
 • помине (гл.) овие (зам.)
 • помине (гл.) она (зам.)
 • помине (гл.) онаа (зам.)
 • помине (гл.) се (зам.)
 • помине (гл.) си (зам.)
 • помине (гл.) сѐ (зам.)
 • помине (гл.) таков (зам.)
 • помине (гл.) ти (зам.)
 • помине (гл.) што (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК