• помине (гл.) низ (предл.)
 • помине (гл.) во (предл.)
 • помине (гл.) со (предл.)
 • помине (гл.) на (предл.)
 • помине (гл.) по (предл.)
 • помине (гл.) покрај (предл.)
 • помине (гл.) преку (предл.)
 • помине (гл.) без (предл.)
 • помине (гл.) крај (предл.)
 • помине (гл.) од (предл.)
 • помине (гл.) под (предл.)
 • помине (гл.) за (предл.)
 • помине (гл.) кај (предл.)
 • помине (гл.) меѓу (предл.)
 • помине (гл.) пред (предл.)
 • помине (гл.) кон (предл.)
 • помине (гл.) над (предл.)
 • помине (гл.) помеѓу (предл.)
 • помине (гл.) поради (предл.)
 • помине (гл.) с (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК