• помине (гл.) цел (прид.)
 • помине (гл.) последен (прид.)
 • помине (гл.) долг (прид.)
 • помине (гл.) друг (прид.)
 • помине (гл.) еден (прид.)
 • помине (гл.) извесен (прид.)
 • помине (гл.) добар (прид.)
 • помине (гл.) незабележан (прид.)
 • помине (гл.) прв (прид.)
 • помине (гл.) негов (прид.)
 • помине (гл.) работен (прид.)
 • помине (гл.) безизлезен (прид.)
 • помине (гл.) благопријатен (прид.)
 • помине (гл.) буден (прид.)
 • помине (гл.) врел (прид.)
 • помине (гл.) германски (прид.)
 • помине (гл.) голем (прид.)
 • помине (гл.) граѓански (прид.)
 • помине (гл.) едукативен (прид.)
 • помине (гл.) исушен (прид.)
 • помине (гл.) камен (прид.)
 • помине (гл.) ладен (прид.)
 • помине (гл.) лут (прид.)
 • помине (гл.) мој (прид.)
 • помине (гл.) нареден (прид.)
 • помине (гл.) наш (прид.)
 • помине (гл.) најголем (прид.)
 • помине (гл.) најразличен (прид.)
 • помине (гл.) најтежок (прид.)
 • помине (гл.) најубав (прид.)
 • помине (гл.) неказнет (прид.)
 • помине (гл.) нивен (прид.)
 • помине (гл.) одличен (прид.)
 • помине (гл.) паничен (прид.)
 • помине (гл.) подгрбавен (прид.)
 • помине (гл.) подолг (прид.)
 • помине (гл.) полугладен (прид.)
 • помине (гл.) прекрасен (прид.)
 • помине (гл.) регионален (прид.)
 • помине (гл.) свет (прид.)
 • помине (гл.) свој (прид.)
 • помине (гл.) селски (прид.)
 • помине (гл.) скриен (прид.)
 • помине (гл.) студен (прид.)
 • помине (гл.) тенок (прид.)
 • помине (гл.) црн (прид.)
 • помине (гл.) чудесен (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК