• помине (гл.) многу (прил.)
 • помине (гл.) заедно (прил.)
 • помине (гл.) неколку (прил.)
 • помине (гл.) како (прил.)
 • помине (гл.) подолго (прил.)
 • помине (гл.) таму (прил.)
 • помине (гл.) уште (прил.)
 • помине (гл.) повеќе (прил.)
 • помине (гл.) тука (прил.)
 • помине (гл.) брзо (прил.)
 • помине (гл.) веќе (прил.)
 • помине (гл.) доста (прил.)
 • помине (гл.) незабележан (прил.)
 • помине (гл.) неказнет (прил.)
 • помине (гл.) само (прил.)
 • помине (гл.) близу (прил.)
 • помине (гл.) вака (прил.)
 • помине (гл.) денеска (прил.)
 • помине (гл.) лесно (прил.)
 • помине (гл.) лошо (прил.)
 • помине (гл.) надвор (прил.)
 • помине (гл.) некако (прил.)
 • помине (гл.) ноќта (прил.)
 • помине (гл.) овде (прил.)
 • помине (гл.) оттука (прил.)
 • помине (гл.) половина (прил.)
 • помине (гл.) премногу (прил.)
 • помине (гл.) сосема (прил.)
 • помине (гл.) така (прил.)
 • помине (гл.) бесплатен (прил.)
 • помине (гл.) бледо (прил.)
 • помине (гл.) веројатно (прил.)
 • помине (гл.) вечерта (прил.)
 • помине (гл.) вообичаено (прил.)
 • помине (гл.) далеку (прил.)
 • помине (гл.) двојно (прил.)
 • помине (гл.) добро (прил.)
 • помине (гл.) долго (прил.)
 • помине (гл.) долу (прил.)
 • помине (гл.) ептен (прил.)
 • помине (гл.) малку (прил.)
 • помине (гл.) мирно (прил.)
 • помине (гл.) надолу (прил.)
 • помине (гл.) наеднаш (прил.)
 • помине (гл.) натаму (прил.)
 • помине (гл.) најмалку (прил.)
 • помине (гл.) негде (прил.)
 • помине (гл.) некаде (прил.)
 • помине (гл.) неколкумина (прил.)
 • помине (гл.) неодамна (прил.)
 • помине (гл.) непосредно (прил.)
 • помине (гл.) никогаш (прил.)
 • помине (гл.) ноќеска (прил.)
 • помине (гл.) одзади (прил.)
 • помине (гл.) одличен (прил.)
 • помине (гл.) одовде (прил.)
 • помине (гл.) одоколу (прил.)
 • помине (гл.) онака (прил.)
 • помине (гл.) оттаму (прил.)
 • помине (гл.) оттогаш (прил.)
 • помине (гл.) пак (прил.)
 • помине (гл.) подобар (прил.)
 • помине (гл.) попладне (прил.)
 • помине (гл.) после (прил.)
 • помине (гл.) пребрз (прил.)
 • помине (гл.) речиси (прил.)
 • помине (гл.) секогаш (прил.)
 • помине (гл.) скромно (прил.)
 • помине (гл.) славно (прил.)
 • помине (гл.) случајно (прил.)
 • помине (гл.) сношти (прил.)
 • помине (гл.) сосем (прил.)
 • помине (гл.) сјајно (прил.)
 • помине (гл.) толку (прил.)
 • помине (гл.) точно (прил.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК