• помине (гл.) и (сврз.)
  • помине (гл.) откако (сврз.)
  • помине (гл.) додека (сврз.)
  • помине (гл.) дека (сврз.)
  • помине (гл.) или (сврз.)
  • помине (гл.) да (сврз.)
  • помине (гл.) та (сврз.)
  • помине (гл.) штом (сврз.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК