• помине (гл.) и (чест.)
  • помине (гл.) божем (чест.)
  • помине (гл.) ни (чест.)
  • помине (гл.) барем (чест.)
  • помине (гл.) ли (чест.)
  • помине (гл.) не (чест.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК