• појави (гл.) прв (прид.)
 • појави (гл.) еден (прид.)
 • појави (гл.) чуден (прид.)
 • појави (гл.) наш (прид.)
 • појави (гл.) негов (прид.)
 • појави (гл.) нов (прид.)
 • појави (гл.) свој (прид.)
 • појави (гл.) безброен (прид.)
 • појави (гл.) бел (прид.)
 • појави (гл.) бивш (прид.)
 • појави (гл.) блед (прид.)
 • појави (гл.) болен (прид.)
 • појави (гл.) ведар (прид.)
 • појави (гл.) висок (прид.)
 • појави (гл.) вистински (прид.)
 • појави (гл.) војнички (прид.)
 • појави (гл.) глаголски (прид.)
 • појави (гл.) голем (прид.)
 • појави (гл.) горд (прид.)
 • појави (гл.) див (прид.)
 • појави (гл.) здржан (прид.)
 • појави (гл.) зелен (прид.)
 • појави (гл.) извесен (прид.)
 • појави (гл.) исплашен (прид.)
 • појави (гл.) мал (прид.)
 • појави (гл.) мерен (прид.)
 • појави (гл.) млад (прид.)
 • појави (гл.) морски (прид.)
 • појави (гл.) мој (прид.)
 • појави (гл.) најубав (прид.)
 • појави (гл.) небричен (прид.)
 • појави (гл.) необичен (прид.)
 • појави (гл.) неочекуван (прид.)
 • појави (гл.) нејзин (прид.)
 • појави (гл.) ниеден (прид.)
 • појави (гл.) низок (прид.)
 • појави (гл.) никаков (прид.)
 • појави (гл.) носталгичен (прид.)
 • појави (гл.) остар (прид.)
 • појави (гл.) петролејски (прид.)
 • појави (гл.) познат (прид.)
 • појави (гл.) престорен (прид.)
 • појави (гл.) разбушавен (прид.)
 • појави (гл.) разен (прид.)
 • појави (гл.) сам (прид.)
 • појави (гл.) сив (прид.)
 • појави (гл.) син (прид.)
 • појави (гл.) слаб (прид.)
 • појави (гл.) стар (прид.)
 • појави (гл.) темен (прид.)
 • појави (гл.) убав (прид.)
 • појави (гл.) убиен (прид.)
 • појави (гл.) угледен (прид.)
 • појави (гл.) црвен (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК