• прејде (гл.) говор (имн.)
  • прејде (гл.) граница (имн.)
  • прејде (гл.) мртвица (имн.)
  • прејде (гл.) река (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК