• прејде (гл.) некаде (прил.)
  • прејде (гл.) ноќеска (прил.)
  • прејде (гл.) одовде (прил.)
  • прејде (гл.) отспротива (прил.)
  • прејде (гл.) пак (прил.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК