• прибере (гл.) го (зам.)
 • прибере (гл.) ги (зам.)
 • прибере (гл.) некој (зам.)
 • прибере (гл.) се (зам.)
 • прибере (гл.) си (зам.)
 • прибере (гл.) кој (зам.)
 • прибере (гл.) нас (зам.)
 • прибере (гл.) ние (зам.)
 • прибере (гл.) овој (зам.)
 • прибере (гл.) секој (зам.)
 • прибере (гл.) сите (зам.)
 • прибере (гл.) таа (зам.)
 • прибере (гл.) ја (зам.)
 • прибере (гл.) јас (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК