• прибере (гл.) во (предл.)
  • прибере (гл.) кај (предл.)
  • прибере (гл.) до (предл.)
  • прибере (гл.) кон (предл.)
  • прибере (гл.) од (предл.)
  • прибере (гл.) за (предл.)
  • прибере (гл.) на (предл.)
  • прибере (гл.) под (предл.)
  • прибере (гл.) со (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК