• привлече (гл.) го (зам.)
  • привлече (гл.) некој (зам.)
  • привлече (гл.) секого (зам.)
  • привлече (гл.) сечиј (зам.)
  • привлече (гл.) сиот (зам.)
  • привлече (гл.) таа (зам.)
  • привлече (гл.) тие (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК