• реши (гл.) на (предл.)
  • реши (гл.) во (предл.)
  • реши (гл.) со (предл.)
  • реши (гл.) за (предл.)
  • реши (гл.) наместо (предл.)
  • реши (гл.) по (предл.)
  • реши (гл.) помеѓу (предл.)
  • реши (гл.) против (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК