• реши (гл.) веднаш (прил.)
 • реши (гл.) повеќе (прил.)
 • реши (гл.) вака (прил.)
 • реши (гл.) вечерва (прил.)
 • реши (гл.) денес (прил.)
 • реши (гл.) малку (прил.)
 • реши (гл.) првин (прил.)
 • реши (гл.) таму (прил.)
 • реши (гл.) толку (прил.)
 • реши (гл.) уште (прил.)
 • реши (гл.) веќе (прил.)
 • реши (гл.) дефинитивно (прил.)
 • реши (гл.) до (прил.)
 • реши (гл.) едногласно (прил.)
 • реши (гл.) конечно (прил.)
 • реши (гл.) културно (прил.)
 • реши (гл.) многу (прил.)
 • реши (гл.) наеднаш (прил.)
 • реши (гл.) независно (прил.)
 • реши (гл.) неколкумина (прил.)
 • реши (гл.) овде (прил.)
 • реши (гл.) однапред (прил.)
 • реши (гл.) одново (прил.)
 • реши (гл.) онака (прил.)
 • реши (гл.) пешки (прил.)
 • реши (гл.) побрзо (прил.)
 • реши (гл.) сега (прил.)
 • реши (гл.) секогаш (прил.)
 • реши (гл.) случајно (прил.)
 • реши (гл.) спогодбено (прил.)
 • реши (гл.) строго (прил.)
 • реши (гл.) сѐ (прил.)
 • реши (гл.) тврдо (прил.)
 • реши (гл.) темелно (прил.)
 • реши (гл.) токму (прил.)
 • реши (гл.) утредента (прил.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК