• реши (гл.) да (сврз.)
  • реши (гл.) дека (сврз.)
  • реши (гл.) или (сврз.)
  • реши (гл.) дали (сврз.)
  • реши (гл.) и (сврз.)
  • реши (гл.) додека (сврз.)
  • реши (гл.) зашто (сврз.)
  • реши (гл.) ни (сврз.)
  • реши (гл.) но (сврз.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК