• реши (гл.) и (чест.)
  • реши (гл.) не (чест.)
  • реши (гл.) ќе (чест.)
  • реши (гл.) барем (чест.)
  • реши (гл.) да (чест.)
  • реши (гл.) ете (чест.)
  • реши (гл.) ли (чест.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК