• смири (гл.) малку (прил.)
  • смири (гл.) некако (прил.)
  • смири (гл.) веќе (прил.)
  • смири (гл.) кога (прил.)
  • смири (гл.) некаде (прил.)
  • смири (гл.) никаде (прил.)
  • смири (гл.) сосема (прил.)
  • смири (гл.) толку (прил.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК