• успокои (гл.) свој (прид.)
  • успокои (гл.) домашен (прид.)
  • успокои (гл.) кутар (прид.)
  • успокои (гл.) разбрануван (прид.)
  • успокои (гл.) умерен (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК