• бев (гл.) земе (гл.)
  • има (гл.) земе (гл.)
  • сум (гл.) земе (гл.)
  • сме (гл.) земе (гл.)
  • бил (гл.) земе (гл.)
  • е (гл.) земе (гл.)
  • биде (гл.) земе (гл.)
  • даде (гл.) земе (гл.)
  • погрчи (гл.) земе (гл.)
  • се (гл.) земе (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК