• влече (гл.) лази (гл.)
  • довлечка (гл.) лази (гл.)
  • тркала (гл.) лази (гл.)
  • шета (гл.) лази (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК