• бев (гл.) ослободи (гл.)
  • биде (гл.) ослободи (гл.)
  • е (гл.) ослободи (гл.)
  • бил (гл.) ослободи (гл.)
  • брза (гл.) ослободи (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК