• бев (гл.) помине (гл.)
  • сум (гл.) помине (гл.)
  • има (гл.) помине (гл.)
  • е (гл.) помине (гл.)
  • сме (гл.) помине (гл.)
  • врзе (гл.) помине (гл.)
  • нема (гл.) помине (гл.)
  • сте (гл.) помине (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК