• бев (гл.) реши (гл.)
  • сте (гл.) реши (гл.)
  • е (гл.) реши (гл.)
  • сум (гл.) реши (гл.)
  • биде (гл.) реши (гл.)
  • има (гл.) реши (гл.)
  • би (гл.) реши (гл.)
  • бил (гл.) реши (гл.)
  • види (гл.) реши (гл.)
  • сврти (гл.) реши (гл.)
  • си (гл.) реши (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК