• бев (гл.) ангел (имн.)
 • има (гл.) ангел (имн.)
 • сонува (гл.) ангел (имн.)
 • сум (гл.) ангел (имн.)
 • види (гл.) ангел (имн.)
 • пее (гл.) ангел (имн.)
 • бил (гл.) ангел (имн.)
 • е (гл.) ангел (имн.)
 • запее (гл.) ангел (имн.)
 • испрати (гл.) ангел (имн.)
 • лебди (гл.) ангел (имн.)
 • лета (гл.) ангел (имн.)
 • нема (гл.) ангел (имн.)
 • остави (гл.) ангел (имн.)
 • покаже (гл.) ангел (имн.)
 • престори (гл.) ангел (имн.)
 • раѓа (гл.) ангел (имн.)
 • се (гл.) ангел (имн.)
 • сме (гл.) ангел (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК