• бев (гл.) водач (имн.)
 • биде (гл.) водач (имн.)
 • бил (гл.) водач (имн.)
 • сум (гл.) водач (имн.)
 • буди (гл.) водач (имн.)
 • вика (гл.) водач (имн.)
 • врви (гл.) водач (имн.)
 • е (гл.) водач (имн.)
 • остане (гл.) водач (имн.)
 • посети (гл.) водач (имн.)
 • се (гл.) водач (имн.)
 • сме (гл.) водач (имн.)
 • стане (гл.) водач (имн.)
 • треба (гл.) водач (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК