• игра (гл.) игра (имн.)
 • прекине (гл.) игра (имн.)
 • продолжи (гл.) игра (имн.)
 • е (гл.) игра (имн.)
 • заврши (гл.) игра (имн.)
 • започне (гл.) игра (имн.)
 • почне (гл.) игра (имн.)
 • бев (гл.) игра (имн.)
 • води (гл.) игра (имн.)
 • знае (гл.) игра (имн.)
 • има (гл.) игра (имн.)
 • разбере (гл.) игра (имн.)
 • биде (гл.) игра (имн.)
 • бил (гл.) игра (имн.)
 • види (гл.) игра (имн.)
 • внесе (гл.) игра (имн.)
 • добие (гл.) игра (имн.)
 • доврши (гл.) игра (имн.)
 • завршува (гл.) игра (имн.)
 • збогати (гл.) игра (имн.)
 • избегнува (гл.) игра (имн.)
 • измислува (гл.) игра (имн.)
 • комбинира (гл.) игра (имн.)
 • наоѓа (гл.) игра (имн.)
 • напушти (гл.) игра (имн.)
 • нема (гл.) игра (имн.)
 • одигра (гл.) игра (имн.)
 • осознае (гл.) игра (имн.)
 • открива (гл.) игра (имн.)
 • открие (гл.) игра (имн.)
 • прекинува (гл.) игра (имн.)
 • престане (гл.) игра (имн.)
 • прифати (гл.) игра (имн.)
 • прифаќа (гл.) игра (имн.)
 • произлезе (гл.) игра (имн.)
 • расипува (гл.) игра (имн.)
 • сака (гл.) игра (имн.)
 • сугерира (гл.) игра (имн.)
 • сфати (гл.) игра (имн.)
 • танцува (гл.) игра (имн.)
 • увери (гл.) игра (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК