• бев (гл.) кујна (имн.)
  • е (гл.) кујна (имн.)
  • исполни (гл.) кујна (имн.)
  • нема (гл.) кујна (имн.)
  • одмине (гл.) кујна (имн.)
  • сака (гл.) кујна (имн.)
  • украсува (гл.) кујна (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК