• собере (гл.) партал (имн.)
  • бев (гл.) партал (имн.)
  • бере (гл.) партал (имн.)
  • дигне (гл.) партал (имн.)
  • крене (гл.) партал (имн.)
  • натовари (гл.) партал (имн.)
  • носи (гл.) партал (имн.)
  • пере (гл.) партал (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК