• бев (гл.) пена (имн.)
 • има (гл.) пена (имн.)
 • испушта (гл.) пена (имн.)
 • облива (гл.) пена (имн.)
 • отпие (гл.) пена (имн.)
 • плиска (гл.) пена (имн.)
 • развејува (гл.) пена (имн.)
 • собира (гл.) пена (имн.)
 • спласне (гл.) пена (имн.)
 • тече (гл.) пена (имн.)
 • фати (гл.) пена (имн.)
 • фрла (гл.) пена (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК