• гледа (гл.) пламен (имн.)
 • вивне (гл.) пламен (имн.)
 • вознемирува (гл.) пламен (имн.)
 • жари (гл.) пламен (имн.)
 • запали (гл.) пламен (имн.)
 • зарига (гл.) пламен (имн.)
 • засили (гл.) пламен (имн.)
 • избива (гл.) пламен (имн.)
 • изригнува (гл.) пламен (имн.)
 • искри (гл.) пламен (имн.)
 • исправи (гл.) пламен (имн.)
 • качува (гл.) пламен (имн.)
 • контролира (гл.) пламен (имн.)
 • постелува (гл.) пламен (имн.)
 • разбушави (гл.) пламен (имн.)
 • разигрува (гл.) пламен (имн.)
 • разјаде (гл.) пламен (имн.)
 • стивнува (гл.) пламен (имн.)
 • трепери (гл.) пламен (имн.)
 • јасни (гл.) пламен (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК