• голтне (гл.) плунка (имн.)
  • гнете (гл.) плунка (имн.)
  • може (гл.) плунка (имн.)
  • наполни (гл.) плунка (имн.)
  • поголтне (гл.) плунка (имн.)
  • подголтне (гл.) плунка (имн.)
  • размачка (гл.) плунка (имн.)
  • снема (гл.) плунка (имн.)
  • суши (гл.) плунка (имн.)
  • цеди (гл.) плунка (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК