• претстави (гл.) повреда (имн.)
 • претставува (гл.) повреда (имн.)
 • утврди (гл.) повреда (имн.)
 • има (гл.) повреда (имн.)
 • отстрани (гл.) повреда (имн.)
 • добие (гл.) повреда (имн.)
 • доживува (гл.) повреда (имн.)
 • загрози (гл.) повреда (имн.)
 • преживее (гл.) повреда (имн.)
 • случи (гл.) повреда (имн.)
 • состои (гл.) повреда (имн.)
 • стори (гл.) повреда (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК