• гледа (гл.) стапалка (имн.)
  • капе (гл.) стапалка (имн.)
  • намачка (гл.) стапалка (имн.)
  • почувствува (гл.) стапалка (имн.)
  • распознава (гл.) стапалка (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК