• бев (гл.) зол (прид.)
 • е (гл.) зол (прид.)
 • врне (гл.) зол (прид.)
 • згусти (гл.) зол (прид.)
 • наоѓа (гл.) зол (прид.)
 • потоне (гл.) зол (прид.)
 • предвидува (гл.) зол (прид.)
 • руди (гл.) зол (прид.)
 • смилува (гл.) зол (прид.)
 • собира (гл.) зол (прид.)
 • стане (гл.) зол (прид.)
 • станува (гл.) зол (прид.)
 • сурдиса (гл.) зол (прид.)
 • удри (гл.) зол (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК