• е (гл.) неправилен (прид.)
  • изведе (гл.) неправилен (прид.)
  • оформи (гл.) неправилен (прид.)
  • придаде (гл.) неправилен (прид.)
  • станува (гл.) неправилен (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК