• бев (гл.) ограничен (прид.)
 • биде (гл.) ограничен (прид.)
 • има (гл.) ограничен (прид.)
 • бил (гл.) ограничен (прид.)
 • е (гл.) ограничен (прид.)
 • гледа (гл.) ограничен (прид.)
 • дознае (гл.) ограничен (прид.)
 • задржува (гл.) ограничен (прид.)
 • остане (гл.) ограничен (прид.)
 • се (гл.) ограничен (прид.)
 • стане (гл.) ограничен (прид.)
 • сум (гл.) ограничен (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК