• е (гл.) подмолен (прид.)
  • има (гл.) подмолен (прид.)
  • каже (гл.) подмолен (прид.)
  • открие (гл.) подмолен (прид.)
  • предизвика (гл.) подмолен (прид.)
  • разликува (гл.) подмолен (прид.)
  • создаде (гл.) подмолен (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК