• бев (гл.) убав (прид.)
 • има (гл.) убав (прид.)
 • е (гл.) убав (прид.)
 • биде (гл.) убав (прид.)
 • се (гл.) убав (прид.)
 • бил (гл.) убав (прид.)
 • види (гл.) убав (прид.)
 • сум (гл.) убав (прид.)
 • даде (гл.) убав (прид.)
 • направи (гл.) убав (прид.)
 • рече (гл.) убав (прид.)
 • сака (гл.) убав (прид.)
 • бара (гл.) убав (прид.)
 • добие (гл.) убав (прид.)
 • си (гл.) убав (прид.)
 • создава (гл.) убав (прид.)
 • замрзне (гл.) убав (прид.)
 • изгледа (гл.) убав (прид.)
 • изгради (гл.) убав (прид.)
 • осамне (гл.) убав (прид.)
 • прави (гл.) убав (прид.)
 • станува (гл.) убав (прид.)
 • сте (гл.) убав (прид.)
 • чувствува (гл.) убав (прид.)
 • брка (гл.) убав (прид.)
 • виси (гл.) убав (прид.)
 • врзе (гл.) убав (прид.)
 • гасне (гл.) убав (прид.)
 • гледа (гл.) убав (прид.)
 • говори (гл.) убав (прид.)
 • дава (гл.) убав (прид.)
 • доаѓа (гл.) убав (прид.)
 • додава (гл.) убав (прид.)
 • доживее (гл.) убав (прид.)
 • донесе (гл.) убав (прид.)
 • допаѓа (гл.) убав (прид.)
 • допушти (гл.) убав (прид.)
 • живее (гл.) убав (прид.)
 • забележи (гл.) убав (прид.)
 • заборави (гл.) убав (прид.)
 • заведе (гл.) убав (прид.)
 • загради (гл.) убав (прид.)
 • загрози (гл.) убав (прид.)
 • запише (гл.) убав (прид.)
 • запознава (гл.) убав (прид.)
 • зафати (гл.) убав (прид.)
 • зафрли (гл.) убав (прид.)
 • измисли (гл.) убав (прид.)
 • изнајми (гл.) убав (прид.)
 • исчува (гл.) убав (прид.)
 • крене (гл.) убав (прид.)
 • крие (гл.) убав (прид.)
 • купи (гл.) убав (прид.)
 • милува (гл.) убав (прид.)
 • наоѓа (гл.) убав (прид.)
 • најавува (гл.) убав (прид.)
 • најаде (гл.) убав (прид.)
 • најде (гл.) убав (прид.)
 • нема (гл.) убав (прид.)
 • нуди (гл.) убав (прид.)
 • облече (гл.) убав (прид.)
 • овозможи (гл.) убав (прид.)
 • одбере (гл.) убав (прид.)
 • одржи (гл.) убав (прид.)
 • остава (гл.) убав (прид.)
 • печали (гл.) убав (прид.)
 • подаде (гл.) убав (прид.)
 • подари (гл.) убав (прид.)
 • поднесе (гл.) убав (прид.)
 • покаже (гл.) убав (прид.)
 • понуди (гл.) убав (прид.)
 • порасне (гл.) убав (прид.)
 • посакува (гл.) убав (прид.)
 • потпали (гл.) убав (прид.)
 • почне (гл.) убав (прид.)
 • почнува (гл.) убав (прид.)
 • почувствува (гл.) убав (прид.)
 • појави (гл.) убав (прид.)
 • предизвика (гл.) убав (прид.)
 • претстави (гл.) убав (прид.)
 • приготви (гл.) убав (прид.)
 • прими (гл.) убав (прид.)
 • продолжи (гл.) убав (прид.)
 • прокоцка (гл.) убав (прид.)
 • прочита (гл.) убав (прид.)
 • пружи (гл.) убав (прид.)
 • реди (гл.) убав (прид.)
 • седи (гл.) убав (прид.)
 • скрие (гл.) убав (прид.)
 • слуша (гл.) убав (прид.)
 • сме (гл.) убав (прид.)
 • смее (гл.) убав (прид.)
 • смирува (гл.) убав (прид.)
 • создаде (гл.) убав (прид.)
 • сонува (гл.) убав (прид.)
 • соопшти (гл.) убав (прид.)
 • стои (гл.) убав (прид.)
 • стори (гл.) убав (прид.)
 • ткае (гл.) убав (прид.)
 • трга (гл.) убав (прид.)
 • треба (гл.) убав (прид.)
 • црвенее (гл.) убав (прид.)
 • чита (гл.) убав (прид.)
 • шири (гл.) убав (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК