• ваа (зам.) доследен (прид.)
  • ваа (зам.) друг (прид.)
  • ваа (зам.) еден (прид.)
  • ваа (зам.) наш (прид.)
  • ваа (зам.) нов (прид.)
  • ваа (зам.) одреден (прид.)
  • ваа (зам.) пуст (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК