• ги (зам.) гори (гл.)
 • му (зам.) гори (гл.)
 • ми (зам.) гори (гл.)
 • го (зам.) гори (гл.)
 • кој (зам.) гори (гл.)
 • ѝ (зам.) гори (гл.)
 • им (зам.) гори (гл.)
 • ја (зам.) гори (гл.)
 • се (зам.) гори (гл.)
 • нѐ (зам.) гори (гл.)
 • што (зам.) гори (гл.)
 • ве (зам.) гори (гл.)
 • ви (зам.) гори (гл.)
 • кого (зам.) гори (гл.)
 • кое (зам.) гори (гл.)
 • мене (зам.) гори (гл.)
 • нас (зам.) гори (гл.)
 • него (зам.) гори (гл.)
 • нешто (зам.) гори (гл.)
 • те (зам.) гори (гл.)
 • тебе (зам.) гори (гл.)
 • ти (зам.) гори (гл.)
 • тоа (зам.) гори (гл.)
 • тој (зам.) гори (гл.)
 • јас (зам.) гори (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК