• си (зам.) игра (гл.)
 • се (зам.) игра (гл.)
 • ја (зам.) игра (гл.)
 • му (зам.) игра (гл.)
 • ги (зам.) игра (гл.)
 • го (зам.) игра (гл.)
 • ми (зам.) игра (гл.)
 • кој (зам.) игра (гл.)
 • им (зам.) игра (гл.)
 • ѝ (зам.) игра (гл.)
 • мене (зам.) игра (гл.)
 • ни (зам.) игра (гл.)
 • ние (зам.) игра (гл.)
 • јас (зам.) игра (гл.)
 • вие (зам.) игра (гл.)
 • ме (зам.) игра (гл.)
 • нас (зам.) игра (гл.)
 • неа (зам.) игра (гл.)
 • некој (зам.) игра (гл.)
 • нѐ (зам.) игра (гл.)
 • секој (зам.) игра (гл.)
 • ти (зам.) игра (гл.)
 • што (зам.) игра (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК