• го (зам.) кутне (гл.)
  • ме (зам.) кутне (гл.)
  • те (зам.) кутне (гл.)
  • ве (зам.) кутне (гл.)
  • ги (зам.) кутне (гл.)
  • ја (зам.) кутне (гл.)
  • нив (зам.) кутне (гл.)
  • јас (зам.) кутне (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК