• ги (зам.) лоцира (гл.)
  • го (зам.) лоцира (гл.)
  • се (зам.) лоцира (гл.)
  • ве (зам.) лоцира (гл.)
  • ја (зам.) лоцира (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК