• се (зам.) наведне (гл.)
  • ја (зам.) наведне (гл.)
  • ги (зам.) наведне (гл.)
  • го (зам.) наведне (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК