• го (зам.) организира (гл.)
  • се (зам.) организира (гл.)
  • ги (зам.) организира (гл.)
  • ја (зам.) организира (гл.)
  • им (зам.) организира (гл.)
  • кој (зам.) организира (гл.)
  • му (зам.) организира (гл.)
  • ние (зам.) организира (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК