• го (зам.) планира (гл.)
  • се (зам.) планира (гл.)
  • ги (зам.) планира (гл.)
  • ние (зам.) планира (гл.)
  • тие (зам.) планира (гл.)
  • тој (зам.) планира (гл.)
  • што (зам.) планира (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК