• го (зам.) помине (гл.)
 • ги (зам.) помине (гл.)
 • му (зам.) помине (гл.)
 • ја (зам.) помине (гл.)
 • кој (зам.) помине (гл.)
 • ми (зам.) помине (гл.)
 • ѝ (зам.) помине (гл.)
 • си (зам.) помине (гл.)
 • се (зам.) помине (гл.)
 • ти (зам.) помине (гл.)
 • им (зам.) помине (гл.)
 • тој (зам.) помине (гл.)
 • што (зам.) помине (гл.)
 • него (зам.) помине (гл.)
 • некој (зам.) помине (гл.)
 • мене (зам.) помине (гл.)
 • нив (зам.) помине (гл.)
 • секој (зам.) помине (гл.)
 • тоа (зам.) помине (гл.)
 • ви (зам.) помине (гл.)
 • којшто (зам.) помине (гл.)
 • неа (зам.) помине (гл.)
 • нешто (зам.) помине (гл.)
 • ни (зам.) помине (гл.)
 • ние (зам.) помине (гл.)
 • сиот (зам.) помине (гл.)
 • сѐ (зам.) помине (гл.)
 • таа (зам.) помине (гл.)
 • те (зам.) помине (гл.)
 • тебе (зам.) помине (гл.)
 • јас (зам.) помине (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК