• го (зам.) претстави (гл.)
 • се (зам.) претстави (гл.)
 • ги (зам.) претстави (гл.)
 • ја (зам.) претстави (гл.)
 • кој (зам.) претстави (гл.)
 • тој (зам.) претстави (гл.)
 • мене (зам.) претстави (гл.)
 • себе (зам.) претстави (гл.)
 • него (зам.) претстави (гл.)
 • си (зам.) претстави (гл.)
 • нив (зам.) претстави (гл.)
 • таа (зам.) претстави (гл.)
 • му (зам.) претстави (гл.)
 • тоа (зам.) претстави (гл.)
 • нѐ (зам.) претстави (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК