• ја (зам.) прејде (гл.)
  • му (зам.) прејде (гл.)
  • ги (зам.) прејде (гл.)
  • го (зам.) прејде (гл.)
  • ме (зам.) прејде (гл.)
  • него (зам.) прејде (гл.)
  • си (зам.) прејде (гл.)
  • тие (зам.) прејде (гл.)
  • ѝ (зам.) прејде (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК