• се (зам.) прибере (гл.)
  • го (зам.) прибере (гл.)
  • ги (зам.) прибере (гл.)
  • ја (зам.) прибере (гл.)
  • ме (зам.) прибере (гл.)
  • те (зам.) прибере (гл.)
  • ве (зам.) прибере (гл.)
  • нас (зам.) прибере (гл.)
  • си (зам.) прибере (гл.)
  • тие (зам.) прибере (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК